Ida Texell är vinnare av Qnetpriset 2018

På Qnetdagen som arrangerades fredagen den 23 november delades Qnetpriset ut. Priset är instiftat för att synliggöra kvinnor som verkar inom säkerhetsbranschen och som har gjort något som medlemmarna i Qnet vill uppmärksamma. Medlemmarna i Qnet nominerar sina kandidater och styrelsen utser därefter slutkandidater. För första året så har slutkandidaterna av de nominerade offentliggjorts innan prisutdelningen och det är i år tre mycket välkända profiler som alla var på plats vid prisutdelningen.

 

Vinnaren blev Ida Texell som är Räddningschef på Brandkåren Attunda och det var en stolt och rörd Ida Texell som tog emot Qnetpriset. Motiveringen lyder; 

 

Med basen i Räddningstjänsten Attunda tar Ida Texell kliven långt utanför de traditionella ramarna. Hon engagerar och attraherar olika målgrupper, allt från medborgaren i tv-soffan som hon ger handfasta råd kring brandsäkerhet till beslutsfattare kring ett hållbart samhälle. Ständigt närvarande i sociala medier, aktiv i olika debatter bygger hon bilden av en modern räddningstjänst för alla. Hon arbetar aktivt med normkritiska frågor och värdebaserat ledarskap där mod, omtanke och handlingskraft är ledorden. Dessutom är hon grundare av det kvinnliga karriärnätverket Magma som samlar kvinnliga ledare inom svensk räddningstjänst och krisberedskap. 2015 utsågs Ida till årets ledare av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, och har varit topplacerad på framtidens kvinnliga ledare flera år i rad.

 

Vi i Qnet gratulerar Ida till priset och Lotta och Li till nomineringen!

Ida Texell, Lotta Eriksson och Li Jansson

Ida Texell, Lotta Eriksson och Li Jansson. 

Sunday the 9th. Webmaster Joakim Carlsson Mail: Jockz0rz@telia.com