Program Qnetdagen 2017

 

Äntligen är det dags för Qnetdagen!

Vi välkomnar våra medlemmar, icke-medlemmar, sponsorer till en fantastisk dag med innehållsrikt program. Temat är mångfald och vi kommer att få ta del av en rad färgstarka profiler som delger oss sina erfarenheter. Dessutom kommer årets Qnetpris att delas ut till en kvinna som har gjort något utöver det vanliga under 2017. 

 

Plats: Hotell Kungsträdgården, Västra Trädgårdsgatan 11 B, Stockholm

Datum och tid: Fredagen den 24 november Kl 08.00-12.30

 

Program

08.00 Kaffe och registrering
08.30 Qnets ordförande Lotta Salomonsson hälsar välkommen
08.40 Best in class 1 Yacir Chelbat Persson, Innovationschef Securitas: En utmanande resa mot nya möjligheter
09.00 Best in class 2 Lotta Thyni, gruppchef inom Polisen: Kvinnan i uniformen #metoo
09.20 Best in class 3 Jeanette Lesslie, VD 2Secure: Från vd-assistent till vd – det personliga ledarskapet
09.40 Panel – Yacir, Lotta, Jeanette: personliga reflektioner och nyttiga erfarenheter
10.00 Mingelpaus  
10.30 Best in class 4 Lena Ljungdahl: Sista utvägen – pågående dödligt våld
10.50 Elaine Eksvärd: Att sticka ut och passa in – hur är man sig själv och blir accepterad? Elaine bjuder oss på konkreta verktyg
11.40 Best in class 5 Emilia Larsdotter: Rövardottern från Must
12.00 Heta soffan om mångfald: Åsa Sånemyr (VD Hope)Henric Hedberg (Verksamhetsledare, Stockholms Idrottsförbund), Kristofer Sandström (Operativ chef HR Gröna Lund), Anna Stenberg (Grundare WES)
12.20 Qnetpriset 2017 delas ut av förra årets Qnetstipendiat Monica Hallin
12.30 Avslutning och därefter frivillig lunch till självkostnadspris för de som önskar

 

Pris Qnets medlemmar

Kostnadsfritt, återbud senare än 24 timmar innan debiteras dock med 495 kronor.

 

Övriga deltagare

495 kronor per person inklusive frukost (faktureras). 

Din anmälan görs via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ange om du är Qnetmedlem eller inte och om du vill delta vid lunchen (självkostnadspris) uppge namn, arbetsplats, kontaktuppgifter och faktureringsadress - senast den 17 november! Först till kvarn-principen gäller!

 

Presentation av talare

Elaine Eksvärd är retorikexperten, författaren och föreläsaren som ständigt är aktuell i samhällsdebatten. Djupt engagerad tar hon sig an frågor som rör makt, kommunikation och barns rättigheter till en trygg barndom. Ett ämne som i svallvågorna kring #metoo är mer aktuellt än någonsin. 
Yacir Chelbat Persson är Innovation och verksamhets- utvecklingsdirektör på Securitas. Han är utbildad militär, civilingenjör, en ofärdig MBA och har jobbat i 21 länder. Följ med i en resa där Yacir pratar om mångfald, innovation, globalisering, samhällsutmaningar och de nya möjligheterna.
Lotta Thyni är Gruppchef inom områdespolisen i lokalpolisområde Nyköping med närmare 30 års erfarenhet som polis. 2015 blev hon Qnetstipendiat för att hon ”är en förebild för både kvinnor och män i samhället oavsett om man tillhör poliskåren, säkerhetsbranschen eller är en medborgare.
Jeanette Lesslie är en välkänd profil inom säkerhetsbranschen. Som säkerhetschef på Grand Hotel ställdes hon inför många komplexa utmaningar. Karriären fortsatte sedan via Swedavia till att nu verka som VD för 2Secure.

Lena Ljungdahl, är säkerhetskonsult och fd polis. Hon arbetade inom polisen som verksam på Länskrim inom grov organiserad brottslighet. Hon arbetade då med avancerad personspaning för att kartlägga organisationer.

Förutom detta har hon varit chefsinstruktör för länets narkotikautbildningar och nationell instruktör för avancerad spaning.

Bland det sista Lena gjorde innan hon slutade inom polisen var att gå deras utbildning i pågående dödligt våld, PDV. Parallellt med att hon började på 2Secure kom förfrågningar från de stora mediahusen (efter Charlie Hebdo och Jyllandsposten) om att utbilda inom PDV. Lena utvecklade då ett koncept och har därefter utbildat skolor, företag och myndigheter.

Lena är fortfarande lärare på polisutbildningen och på juristlinjen samt har kurser på Fakultetskurser för yrkesverksamma jurister.

Emilia Larsdotter började i säkerhetsbranschen 1994. Hon har sedan dess arbetat såväl inom den privata sektorn som inom Försvars-makten vid både öppna säkerhets-tjänsten och MUST (militära underrättelse och säkerhets-tjänsten). Bland annat som Signal-skyddschef och bitr IT-säkerhets-chef för Försvarsmaktens hög-kvarter. Idag arbetar Emilia med HBTQ-frågor på heltid och föreläser om normkritiskt tänkande, inkludering av HBTQ-personer samt sin egen resa; från att leva som ung framgångsrik man till att leva som kvinna med helt andra förut- sättningar i både vardagen och yrkeslivet.

 

 

 

Vi tackar våra sponsorer - utan er hade Qnetdagen inte varit möjlig!

 

 

Wednesday the 13th. Webmaster Joakim Carlsson Mail: Jockz0rz@telia.com