På kvinnodagen den 8 mars är det dags för årsmöte. Vi skickar nu ut en save-the-date och återkommer med ett nyhetsbrev inom kort som innehåller alla årsmöteshandlingar. Utöver årsmötet har vi en kort föreläsning som knyter an till Qnetdagen med fokus på makt och #metoo. 

Vi önskar gärna att du anmäler dig till årsmötet via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Efter möte och föreläsning kommer vi gemensamt att kunna njuta av den goda maten på restaurang Andalucia till självkostnadspris. 

Varmt välkommen!
/Styrelsen
 

 

 

På Qnetdagen som arrangerades fredagen den 23 november delades Qnetpriset ut. Priset är instiftat för att synliggöra kvinnor som verkar inom säkerhetsbranschen och som har gjort något som medlemmarna i Qnet vill uppmärksamma. Medlemmarna i Qnet nominerar sina kandidater och styrelsen utser därefter slutkandidater. För första året så har slutkandidaterna av de nominerade offentliggjorts innan prisutdelningen och det är i år tre mycket välkända profiler som alla var på plats vid prisutdelningen.

 

Vinnaren blev Ida Texell som är Räddningschef på Brandkåren Attunda och det var en stolt och rörd Ida Texell som tog emot Qnetpriset. Motiveringen lyder; 

 

Med basen i Räddningstjänsten Attunda tar Ida Texell kliven långt utanför de traditionella ramarna. Hon engagerar och attraherar olika målgrupper, allt från medborgaren i tv-soffan som hon ger handfasta råd kring brandsäkerhet till beslutsfattare kring ett hållbart samhälle. Ständigt närvarande i sociala medier, aktiv i olika debatter bygger hon bilden av en modern räddningstjänst för alla. Hon arbetar aktivt med normkritiska frågor och värdebaserat ledarskap där mod, omtanke och handlingskraft är ledorden. Dessutom är hon grundare av det kvinnliga karriärnätverket Magma som samlar kvinnliga ledare inom svensk räddningstjänst och krisberedskap. 2015 utsågs Ida till årets ledare av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, och har varit topplacerad på framtidens kvinnliga ledare flera år i rad.

 

Vi i Qnet gratulerar Ida till priset och Lotta och Li till nomineringen!

Ida Texell, Lotta Eriksson och Li Jansson

Ida Texell, Lotta Eriksson och Li Jansson. 

Vi har glädjen att presentera den tredje och sista av våra nominerade till Qnetpriset 2018 - Li Jansson

Li Jansson

Nomineringen lyder: 

Li Jansson har i rollen som branschchef i branschorganisationen Säkerhetsföretagen med självklarhet tagit plats som företrädare för säkerhetsbranschen, företrädelsevis bevakningsdelen. Li har lyft nyttan av ett nära samarbete mellan det privata näringslivet och offentliga aktörer som myndigheter och kommuner med ett imponerande engagemang – på ledarsidor, i paneler och rapporter på många olika arenor, bland annat i Almedalen. Efter attentatet på Drottninggatan lyfte hon frågan om stärkt samarbete genom en rapport som tydligt pekade på behovet av ökad samverkan mellan säkerhetsföretag, polis och räddningstjänst.

 

Vinnaren av Qnetpriset 2018 kommer att presenteras på Qnetdagen den 23 november

 

Nu är de sista delarna i programmet för Qnetdagen spikade och klara. Vi välkomnar alla (medlemmar, icke-medlemmar och sponsorer) till en fantastisk dag med innehållsrikt program på årets tema - MAKT. Programmet är späckat med intressanta talare och ämnen. Dessutom delas Qnetpriset ut till en kvinna som har gjort något utöver det vanliga under 2018.

 

Datum: fredag den 23 november

Tid: kl 12.00-18.00

Plats: City Conference Centre (Norra Latin), Drottninggatan 71 B (OBS byte av lokal) 

Lokal: Musiksalen

Talare Qnetdagen 2018

 

Program

12.00 Gemensam lunch och registrering
13.00 Qnets ordförande Lotta Salomonsson hälsar välkommen
13.05

Employer branding som ditt varumärke, Johannes Jacobsson, Axel Group

Johannes Jacobsson har med stort engagemang i sociala medier snabbt gjort sig ett namn i säkerhetsbranschen. Axel Groups VD föreläser om sitt personliga varumärke som maktfaktor.

13.30 #metoo - ett år senare, Cissi Wallin
  Cissi Wallin är kolumnist, skådespelerska och medieprofil som i slutet av 2017 blev en av de främsta företrädarna för #metoo-kampanjen.
14.00 Eftermiddagskaffe
14.30

Rätt förutsättningar på alla nivåer – om service i toppklass, makt och ledarskap, Magnus Helgesson

Passionerat, underhållande och humoristiskt delar Magnus      med sig av sina erfarenheter kring team, ledarskap och motivation. Magnus brinner för att inspirera individer och organisationer och nominerades till Årets talare 2016. Under Qnetdagen bjuder han på en inspirerande föreläsning om makt och starkt ledarskap.

15.30 Bensträckare
15.45

Livet i maktens korridorer, Karin Wanngård, Oppositionsborgarråd

Karin är socialdemokratisk  politiker och ledamot av Stockholms kommunfullmäktige sedan 1994. Finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholm mellan 2014-2018 och numera oppositionsborgarråd.

16.15

Paneldebatt kring mediernas makt

Vilken makt har media att sätta en agenda, både genom de frågor som ställs och de som inte ställs. Vilka konsekvenser följer av att media kan välja vad och hur de rapporterar.

I panelen deltar; Johanne Hildebrandt (författare), Jenny Persson (Aktuell Säkerhet), Ann Törnkvist (Svenska Dagbladet), Cissi Wallin (kolumnist) samt Karin Wanngård (politiker)

16.45 Utdelning av Qnetpriset 2018
17.00 Mingel

      

Presentation av talare

 

Johannes Jacobsson 

Johannes Jacobsson har med stort engagemang i sociala medier snabbt gjort sig ett namn i säkerhetsbranschen. Axel Groups VD föreläser om sitt personliga varumärke som maktfaktor.

 

Cissi Wallin

Cissi Wallin är kolumnist, skådespelerska och medieprofil som i slutet av 2017 blev en av de främsta företrädarna för #metoo-kampanjen.

 

Magnus Helgesson

Magnus Helgesson är en av Sverige absolut främsta och mest framgångsrika entreprenörer. I 20-årsåldern öppnade han Sveriges första Harrys-restaurang – han lämnade en kedja med 40 restauranger och en omsättning på 700 miljoner kronor.
Passionerat, underhållande och humoristiskt delar han med sig av sina erfarenheter kring team, ledarskap och motivation. Magnus brinner för att inspirera individer och organisationer och nominerades till Årets talare 2016. Under Qnetdagen bjuder han på en inspirerande föreläsning om makt och starkt ledarskap.

 

Karin Wanngård

Karin Wanngård är socialdemokratisk  politiker och ledamot av Stockholms kommunfullmäktige sedan 1994. Finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholm mellan 2014-2018 och numera oppositionsborgarråd.

 

Johanne Hildebrandt

Johanne är en av Sveriges skickligaste krigskorrespondenter och arbetar numer som författare på heltid. Under åren på Aftonbladet och Svenska Dagbladet har hon ofta tagit upp svenska soldaters situation när de är i utlandstjänst samt hur krig och konflikter påverkar människor. 2012 valdes Hildebrandt in i Kungliga Krigsvetenskapsakademin. Hon är den första kvinna som valts in i avdelning 1 sedan akademin grundades 1796.

 

Jenny Persson

Jenny Persson driver Perssons förlag som är ett litet mediahus som omfattar tidskrifter, böcker och evenemang. Förlaget ger ut branschtidningarna Aktuell Säkerhet och Mäklarvärlden.

 

Ann Törnkvist

Journalist på Svenska Dagbladet och författare till boken Följ fucking order: liv och död i skuggan av Södertäljemaffian. 

 

Kostnad

Qnets medlemmar: 395 kronor

Sponsorer: två kostnadsfria platser

Övriga icke-medlemmar: 695 kronor

 

Din anmälan görs via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Ange i ditt mail om du är Qnetmedlem eller inte samt namn, arbetsplats, kontaktuppgifter och faktureringsadress. Din anmälan önskar vi senast den 15 november! Först till kvarn-principen gäller!

 

Sunday the 26th. Webmaster Joakim Carlsson Mail: Jockz0rz@telia.com