Välkommen till årets viktigaste event!

Vi hälsar välkomna till Qnetdagen 2019 – Tema MOD

Snart är det äntligen dags för årets upplaga av Qnetdagen. Temat är mod, och vi har en rad orädda talare som kommer att ge oss nya spännande insikter. Vi kommer också att bjuda in publiken till en interaktiv branschdiskussion med modiga branschprofiler. Vad är mod? På vilket sätt krävs det mod för att ta sig fram i yrkeslivet? Går mod och makt hand i hand? Och hur törs man sticka ut och gå sin egen väg?

Antalet platser är begränsat! Anmäl dig snart för att säkra din plats. I år har vi dessutom ett early bird-erbjudande till dig som anmäler dig senast den 1 oktober.

Ur programmet:

MICAEL BYDÉN – STRIDEN FÖR MÅNGFALD
Sveriges överbefälhavare leder Försvarsmakten i en tid av upprustning. Under Qnetdagen bjuder ÖB Micael Bydén på en betraktelse av hotbilden mot Sverige, vår försvarskraft och hans egen kamp för öppenhet. En av de strider han brinner för är den för en myndighet för alla. När #metoo-uppropet kom till Sverige var ÖB den som gick ut och tydligt markerade nolltolerans mot övergrepp, och han för en ständig kamp för större mångfald i det svenska försvaret.


AMELIA ADAMO – KVINNOR, MAKT OCH MOD
Mediegurun Amelia Adamo är powerkvinnan som startat och drivit en rad framgångsrika magasin inom Bonnierkoncernen. En entreprenör som aldrig räds att säga sin mening, och bland annat var den första som gick ut och pratade om vikten av att kvinnor tjänar sina egna pengar. Efter över 40 år i mediebranschen är hon en maktfaktor och en förebild för många som en av landets starkaste publicister.

 

FREDRIC BOHM, MARIE ROSENQUIST OCH KARL SANDBERG – HÄRSKARTEKNIK OCH STÄRKTA MEDARBETARE
Fredric Bohm är psykolog, socionom, föreläsare, författare och komiker, bland annat känd från SVT:s relationsserie Gifta vid första ögonkastet, där han vägleder de nygifta. Hans kärnämnen är, förutom relationer, bland annat gruppdynamik, ledarskap och attityder och han har jobbat som både äktenskapsrådgivare och näringslivskonsult.
Marie Rosenquist Berthold är idag HR-chef och vice vd för Tempest Security. Hon har närmare 20 års erfarenhet som HR-chef i olika bolag, både svenska och internationella, och olika branscher. För två år sedan tog hon klivet in i säkerhetsbranschen med sitt starka driv att förändra, utveckla och göra skillnad. Hon brinner extra starkt för frågor som företagskultur, medarbetarengagemang och att skapa ett lag.
Karl Sandberg är HR-chef på Nokas Security och en aktiv branschprofil i sociala medier. Med sin osvikliga kamp för större mångfald, i det egna bolaget såväl som i branschen i stort, är han en inspirerande kraft. Ledorden är bland andra likabehandling, tolerans och icke konservativ rekrytering.

 

När?Fredagen den 22 november, kl 12.00–17.00 plus efterföljande mingel
Var? På Nalen i Stockholm, Regeringsgatan 74
(
https://www.nalen.com/)
Vem? Alla som är öppna för mångfald på riktigt, oavsett om du är man, kvinna, gammal, ung, verksam i det offentliga eller i näringslivet är varmt välkomna.

Pris? Early bird (anmälan före den 1 oktober) Medlem/Icke medlem 395 kr/695 kr (anmälan from den 1 oktober) 495 kr/795 kr
Anmälan? Din anmälan skickar du till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ange om du är Qnet-medlem i din anmälan

Sponsorer? Sponsorer till Qnet får exponera sig under Qnetdagen. Kontakta Lena Hansson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) för mer info. I sponsorskapet ingår två kostnadsfria platser på Qnetdagen, vilka dessa är identifieras genom kontakt med sponsringsansvarig kontaktperson. 


Qnetär en intresseförening, grundad 2008, som verkar för ökad mångfald i säkerhetsbranschen. Arbetet i föreningen drivs ideellt av medlemmarna, som utgörs av ett hundratal kvinnor i ledande befattning på säkerhetsområdet. Qnets ledord är Kunskap, Mångfald och Nätverk.

På kvinnodagen den 8 mars är det dags för årsmöte. Vi skickar nu ut en save-the-date och återkommer med ett nyhetsbrev inom kort som innehåller alla årsmöteshandlingar. Utöver årsmötet har vi en kort föreläsning som knyter an till Qnetdagen med fokus på makt och #metoo. 

Vi önskar gärna att du anmäler dig till årsmötet via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Efter möte och föreläsning kommer vi gemensamt att kunna njuta av den goda maten på restaurang Andalucia till självkostnadspris. 

Varmt välkommen!
/Styrelsen
 

 

 

På Qnetdagen som arrangerades fredagen den 23 november delades Qnetpriset ut. Priset är instiftat för att synliggöra kvinnor som verkar inom säkerhetsbranschen och som har gjort något som medlemmarna i Qnet vill uppmärksamma. Medlemmarna i Qnet nominerar sina kandidater och styrelsen utser därefter slutkandidater. För första året så har slutkandidaterna av de nominerade offentliggjorts innan prisutdelningen och det är i år tre mycket välkända profiler som alla var på plats vid prisutdelningen.

 

Vinnaren blev Ida Texell som är Räddningschef på Brandkåren Attunda och det var en stolt och rörd Ida Texell som tog emot Qnetpriset. Motiveringen lyder; 

 

Med basen i Räddningstjänsten Attunda tar Ida Texell kliven långt utanför de traditionella ramarna. Hon engagerar och attraherar olika målgrupper, allt från medborgaren i tv-soffan som hon ger handfasta råd kring brandsäkerhet till beslutsfattare kring ett hållbart samhälle. Ständigt närvarande i sociala medier, aktiv i olika debatter bygger hon bilden av en modern räddningstjänst för alla. Hon arbetar aktivt med normkritiska frågor och värdebaserat ledarskap där mod, omtanke och handlingskraft är ledorden. Dessutom är hon grundare av det kvinnliga karriärnätverket Magma som samlar kvinnliga ledare inom svensk räddningstjänst och krisberedskap. 2015 utsågs Ida till årets ledare av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, och har varit topplacerad på framtidens kvinnliga ledare flera år i rad.

 

Vi i Qnet gratulerar Ida till priset och Lotta och Li till nomineringen!

Ida Texell, Lotta Eriksson och Li Jansson

Ida Texell, Lotta Eriksson och Li Jansson. 

Tuesday the 17th. Webmaster Joakim Carlsson Mail: Jockz0rz@telia.com